ErgoNova Gungstolen®

Innovativ och mycket lovande

Gungstolsterapin är en innovativ och lovande metod som har en positiv effekt för välbefinnandet bl.a. hos personer med förvärvad hjärnskada, som drabbats av demens, ADHD eller autismspektrumstörningar. 

ErgoNova Gungstolen® är en modern gungstol, den går under smeknamnet Gungstolarnas Rolls-Royce. Den har tre automatiska program med försiktiga rörelser. Den kan ställas in efter varje användares specifika behov och är en fantastiskt skön och rogivande gungstol. Den är inte större än en vanlig fåtölj och tack vare hjulen är den enkel att flytta.

  

Musik med taktil stimulans

ErgoNova Gungstolen® har två inbyggda högtalare i ryggstödet och en basvibration bakom korsryggen som åstadkommer en behaglig taktil stimulans.

Stolen levereras med musik från MusiCure som är specialdesignad originalmusik med dokumenterad effekt som lugnar patienten och skapar en positiv upplevelse. Musiken som är komponerad och producerad av den danske kompositören Niels Eje och är baserad på över tolv års utveckling och forskning på hur specialdesignad musik kan ha en lugnande, avstressande och mentalt stimulerande inverkan. Han har även specialutvecklat att album på uppdrag av den danska Alzheimersföreningen - "Musik för mental stimulans” - för behandling av personer med demenssjukdom.

Enkel att använda dagligen

Stolen manövreras med hjälp av en lätthanterlig fjärrkontroll. Alla funktioner som program, rörelser, musik och stolinställningar styrs med ett lätt tryck på fjärrkontrollen. ErgoNova®Gungstolen är ändamålsenligt utrustad för enkel och praktisk användning. Bland annat med öppningsbara sidostöd, hjul och inkontinensskydd.

Framgångsrika och beprövade användningsområden:

  • ADHD
  • Autism
  • Asperger
  • Demens
  • Beroendevård 
  • Inom psykiatrisk vård
  • Förvärvad hjärnskada

Personer med neuropsykiatriska diagnoser eller psykisk ohälsa blir lugnare, trivs och mår bättre med gungstolsterapi. Generellt har gungstolsterapi en väldigt god effekt på personer med oro, ångest och depression.

Passar perfekt i olika sinnesrum

ErgoNova®Gungstolen kan med fördel användas i Snoezelrum, eller sinnesrum som det även kallas. Ett sinnesrum är ett rum avsett för att stimulera sinnena på olika sätt vilket har en lugnande och positiv inverkan hos personer med bla. autistiska störningar.

Tack vare sin lugnande och avslappnande effekt passar ErgoNovas rogivande gungstol även för användning i Vita Rummet, ett rum som är inrett helt i vitt med rogivande ljus- och ljudeffekter för en fulländad känsla av lugn och harmoni där kreativiteten får utrymme att flöda fritt i en kravlös tillvaro.

Referenser

Läs gärna om vad olika användare tycker om produkten.

Testa en gungstol utan kostnad

För att ge er tillfälle att utvärdera och tycka till om konceptet får ni prova det i er verksamhet innan ni bestämmer er.

Kontakta oss om ni önskar att testa en gungstol gratis

Broschyrer

Ladda gärna hem våra broschyrer i pdf-format för mer information.

ErgoNova®Gungstolen i samband med Demenssjukdom

ErgoNova®Gungstolen i samband med Autism, ADHD och Aspergers