Sofias Änglar

mariel

När livet slår till och allt blir annorlunda

Mariel var med sin pojkvän på semester på Cypern i juni 2014, när de på midsommardagen krockade med sin motorcykel. Pojkvännen dog och Mariel överlevde med svåra skador. Hon bröt flera ben i kroppen och fick även svåra hjärnskador.

Läkarna på Cypern trodde först att hon skulle klara sig, men hon flögs hem till Malmö med hjälp av donerade pengar och sakta så har hon efterhand börjat rehabilitera sig och hon gör hela tiden små framsteg. Hon kommunicerar med ögonblinkningar och mamma Juana kan se både sorg, ilska och glädje i henne. Hon går på olika rehabiliteringsverksamheter idag och gör små framsteg hela tiden. Hon är helt beroende av hjälp dygnet runt och förflyttas med rullstol och lift men det är mamma Juanas mål att få Mariel att kunna röra sig själv i framtiden.

Hon kom i kontakt med ErgoNovas Gungstol på DUMLE i Lund som är ett rehabiliteringscenter för alla med olika funktionsnedsättningar. När Mariel satt i gungstolen så såg både mamma Juana och hennes assistenter att Mariel slappnade av på ett helt annat sätt och hon mådde bra i den, så när en assistent skickade in en ansökan om hjälp av Sofias änglar, så var gungstolen överst på önskelistan, förutom hjälp med renovering i bostaden. Hon gillar även fibertäcket, som ger beröring o närhet, men under sommaren så har det varit lite varmt o då har de inte kunnat använda det så mycket. Kommer att användas mer under höst o vinter.

Sen hon fick gungstolen i slutet av april, så har Mariel använt den dagligen, ofta flera gånger per dag, och hon mår verkligen bra i den. Hon tycks njuta av gungningen och musiken och de släcker ofta ner i rummet o tänder små värmeljus i närheten.

Mamma Juana är mycket glad för detta och har också berättat om gungstolen för de på rehabiliteringcentret Fröet i Malmö, där man bl.a. rehabiliterar förvärvade hjärnskador och vill sprida detta till fler inom detta område.